Keuze uit kapper

Bij het uitzoeken van een kapper is het natuurlijk belangrijk wat jou eigen wensen zijn, en wat de kwaliteiten van de kapper zijn. Is de kapper gespecificeerd in het knippen van mannen of vrouwen? Is het een krullen kapper of is het een kapper die goed is in het verven van vrouwen haar. Zelf heb ik een kapster die in beide een ster is namelijk krullen kapper Enschede. Veel mensen doen alles bij dezelfde kapper maar is dit wel een succes? Of kan je er toch beter voor kiezen om bepaalde dingen door een andere kapper te laten doen?

Higlights

Higlights zijn eigenlijk niets anders dan bepaalde plukjes in je haar licht te verven. Dit oogt ontzettend fris en het lijkt net alsof de zon toegeslagen heeft bij jouw haar. Daarnaast hou je je eigen haar kleur en veranderd er niet super veel in je haar. De meest voorkomende manier om highlights in je haar te plaatsen is door de folietechniek. Hier worden stukjes aluminium folie in je haar gebruikt om deze een paar tinten te verlichten. Highlights zetten zijn wel redelijk prijzig. Dit varieert tussen de  € 30 en € 100. Wel word het vaak gezien als frisse toevoeging aan je look en vele vrouwen vinden de investering het geld dus waard.

Kapper diploma’s

De kappers opleiding is een niveau 2 opleiding op middelbaar beroeps onderwijs. De opleiding is te volgen in BOL of BBL (bol is voltijd en BBL is deeltijd). Bij een BOL opleiding ga je vier dagen in de week naar school en loop je 1 dag stage bij een erkend leerbedrijf. Bij een BBL opleiding is dit precies andersom en loop je 4 dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf en ga je 1 dag in de week naar school. Hoe lang je over de opleiding doet is afhankelijk van je voor opleiding en de ontwikkeling die je tijdens de opleiding doormaakt. Door het werk wat je op modellen laat zien kunnen leraren jouw eerder de opleiding laten afronden.