Alles wat je moet weten voordat je fillers neemt

Onze uiterlijke verschijning kan ons zelfvertrouwen enorm beïnvloeden. Het is geen geheim dat we allemaal graag goed voor de dag komen, en soms hebben we daarvoor een beetje hulp nodig. Hierbij kan plastische chirurgie helpen. Fillers, in het bijzonder, worden steeds populairder, maar voordat je de stap zet, zijn er enkele dingen die je moet weten.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn een soort gel- of vloeistof die in de huid geïnjecteerd wordt om het volume te vergroten, rimpels te verminderen of om gezichtscontouren te versterken. Fillers worden vaak gebruikt om de lippen voller te maken, de neuslippenplooi te verminderen of om de kin te versterken. Fillers zijn populair geworden vanwege hun snelle resultaten en er is weinig hersteltijd.

Hoe werkt het proces?

Je eerste afspraak is meestal met een arts die je medische geschiedenis zal nalopen en zal bespreken welk resultaat je met de fillers hoopt te bereiken. Het injecteren van de fillers zelf zal niet lang duren, meestal slechts 10-15 minuten. Na de behandeling kun je terugkeren naar je normale activiteiten.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

Niet iedereen reageert op dezelfde manier op fillers. Na de behandeling kan er enige roodheid, zwelling of blauwe plekken ontstaan. Deze zouden echter binnen enkele dagen verdwijnen. In sommige gevallen kunnen er kleine bultjes of knobbels gevormd worden, die later met massage of injecties gecorrigeerd kunnen worden.

Hoe lang blijven de resultaten zichtbaar?

Hoe lang de resultaten van een filler behandeling zichtbaar zijn, hangt af van het type en de locatie van de filler en van de persoonlijke reactie van de patiënt. Over het algemeen wordt er gezegd dat de resultaten van een fillerbehandeling 6-18 maanden zichtbaar zijn. Hierna kan er een nieuwe behandeling nodig zijn.

Zijn fillers veilig?

Fillers zijn in het algemeen veilig en worden al tientallen jaren gebruikt. Als de behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren arts, zullen de risico’s tot een minimum beperkt zijn. Indien je zorgen hebt over je behandeling, is het belangrijk om deze met je arts te bespreken.

Er gaat veel over fillers rond, maar het is belangrijk om jezelf goed te informeren voordat je besluit deze behandeling te ondergaan. Als je overweegt om fillers te nemen, bezoek dan altijd een gecertificeerde arts en informeer naar hun eerdere ervaringen. Bespreek eventuele risico’s en bijwerkingen met je arts voordat je besluit door te zetten. Zo kun je er zeker van zijn dat je optimaal zult profiteren van de voordelen van fillers, terwijl je de risico’s tot een minimum beperkt.